Detalii
Bulgurul este un ingredient popular in multe preparate traditionale din Orientul Mijlociu si bucataria mediteraneana. Face parte din categoria cerealelor din grau – in special grau dur.
Bulgurul este gustos si rapid de preparat si este si foarte hranitor. Este obtinut din boabe minim procesate, si retine o mare parte din valoarea nutritiva, mai mult decat alte produse de grau rafinate. Contine o varietate de vitamine si minerale, precum si o cantitate substantiala de fibre. In fapt, o singura portie de bulgur furnizeaza peste 30% din aportul zilnic recomandat de nutrienti. Este o sursa importanta de mangan, magneziu si fier.
Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul.
De asemenea, este folosit în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.
Informatiile prezentate au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Mai multe informatii
Cod produs | CER009 |
---|---|
Greutate | 1.0000 |