Detalii
Lintea are proprietati nutritive valoroase si este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, dar si de preparat. Este bogata in proteine, saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.
Preparatele din linte pot fi pregătite în ziua in care doriti sa le serviti, deoarece lintea nu trebuie inmuiata cu mult timp inainte, precum fasolea. Pentru fierbere, utilizati trei cesti de lichid pentru fiecare ceasca de linte.
SFAT IMPORTANT: Pentru a fi mai usor de digerat puneti lintea in apa care deja fierbe!
E de preferat sa fierbeti lintea la foc mic. De obicei lintea rosie are nevoie doar de 20 minute pentru a fi fiarta, iar cea verde de 30 minute. La fierbere lintea rosie devine ceva mai cremoasa, in comparatie cu lintea verde care isi pastreaza mai bine forma.
Lintea poate fi consumata ca atare sau adăugată în salate, în combinaţii cu ardei sau gogoșari, ulei de măsline şi condimente. La fel de bună este şi dacă o consumaţi alături de orez sau dacă vă hotărâţi să faceţi o supă de linte.
Mai multe informatii
Cod produs | CER002 |
---|---|
Greutate | 0.5000 |