Detalii
Lintea are proprietati nutritive valoroase si este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, dar si de preparat. Este bogata in proteine, saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.
Preparatele din linte pot fi pregătite în ziua in care doriti sa le serviti, deoarece lintea nu trebuie inmuiata cu mult timp inainte, precum fasolea. Pentru fierbere, utilizati trei cesti de lichid pentru fiecare ceasca de linte.
SFAT IMPORTANT: Pentru a fi mai usor de digerat puneti lintea in apa care deja fierbe!
E de preferat sa fierbeti lintea la foc mic. De obicei lintea verde are nevoie de 30 de minute pentru a fi fiarta, iar cea rosie de numai 20 de minute. La fierbere lintea verde isi pastreaza mai bine forma decat lintea rosie, care devine cremoasa.
Lintea poate fi adaugata si în salate, în combinaţii cu ardei sau gogoșari, ulei de măsline şi condimente. La fel de bună este şi dacă o consumaţi alături de orez sau dacă vă hotărâţi să faceţi o supă de linte.
Mai multe informatii
Cod produs | CER003 |
---|---|
Greutate | 0.5000 |